fbpx

На Прикарпатті активісти прибрали Пнівський замок. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 16:53, 25.04, 2016

Активісти "ВОЛІ" разом з громадськістю, бійцями АТО та волонтерами прибрали територію Пнівського замку від сміття в рамках загальноміської передвеликодньої толоки.

Як повідомила депутат районної ради від партії "ВОЛЯ" Тетяна Пришляк, в рамках загальноміської толоки за різними організаціями, установами та державними структурами закріпили певні ділянки міста, де вони мали навести чистоту. Активісти "ВОЛІ" обрали територію Пнівського замку, яку вони прибирають вже не вперше. Пришляк радо повідомила, що цього року сміття тут набагто менше, ніж в попередні.

"Вперше акцію прибирання на Пнівському замку ми проводили ще в 2012 році, коли тут проводився етнофесиваль "Дженджур Фист". Тоді сміття тут було дуже багато. У 2013 році ми ліквідували тут стихійний смітник, куди хтось свідомо звозив великі обсяги побутового сміття. Цього ж року картина набагато краща – сміття не так багато",  каже Пришляк.

Депутат зазначила, що до прибирання також долучили своїх дітей, аби ті змалку привчались до чистоти, поважали природу та історичні місця свого краю.

Володимир Монастирецький, керівник фракції "ВОЛЯ" в Надвірнянській міській раді, зазначив, що "волівці" обрали для прибирання Пнівський замок не випадково: твердиня має статус "Пам'ятки архітектури національного значення", але перебуває у вкрай занедбаному стані. 

"Ми, партійці "ВОЛІ", вирішили прибрати визначне у Надвірній місце – Пнівський замок. З ним пов'язана історія заснування нашого міста. Однак його відвідувачі, на жаль, залишають після себе багато побутового сміття!  поділився Монастирецький.  Насамперед хочу закликати надвірнянців та приїжджих не засмічувати територію, щоб тут завжди було приємно проводити час".

Нагадаємо, протягом останніх років у Надвірній організовують загальноміську толоку перед Великодніми святами. Активісти "ВОЛІ" беруть активну участь у прибиранні міста, адже переконані: спільна праця згуртовує надвірнянців, а також вчить не тільки прибирати за собою, а й взагалі не смітити у місці, де живуть вони та їхні діти.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: