fbpx

На Прикарпатті аптечні заклади стабілізували ціни – АМКУ

Економіка 09:34, 21.05, 2014

Аптечні заклади, які займають монопольне становище в межах лікарень та диспансерів, виконали рекомендації адміністративної колегії Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Про це "Курсу" повідомили у прес-службі відомства.

22 найбільших суб’єкти господарювання Івано-Франківської області – учасники ринку роздрібної реалізації лікарських засобів та виробів медичного призначення – на виконання рекомендацій територіального відділення вжили необхідних заходів для недопущення у період коливання курсів іноземних валют необґрунтованого зростання цін на ліки, виникнення штучного дефіциту ліків, у тому числі імпортного виробництва, та встановлення цін на рівні, який би існував в умовах значної конкуренції.

Аптечні заклади повідомили про посилення контролю за дотриманням нормативно-правових актів, які регулюють порядок ціноутворення на ринку лікарських засобів. Цінова політика учасників ринку спрямована на вжиття заходів щодо зниження роздрібних цін шляхом застосування нижчих від гранично дозволеного рівня торгових надбавок та впровадження різноманітних систем знижок для соціально незахищених і малозабезпечених верств населення, пенсіонерів, інвалідів, хворих стаціонарів тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: