fbpx

За півроку на Прикарпатті більше 10 тисяч фізичних та юридичних осіб згорнули підприємницьку діяльність

Економіка 13:25, 07.08, 2014

За перше півріччя 2014 року в області вивільнено 10 200 фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб. Про це на засіданні колегії департаменту соціальної політики повідомила заступник департаменту, начальник управління праці Ярослава Ульванська.

Так, фонд оплати праці в області зменшився на 37 млн. гривень. Відповідно зменшилися відрахування із зарплати.

Через це, повідомила Ульванська, територіальні управління праці зосереджуються не на контролюючих функціях, а на моніторингу.

"Якщо у підприємця дохід становить 5, 6, 10 млн. гривень, а є два-три наймані працівники, то відповідно цей об’єкт береться до обстеження. Ми кличемо керівників таких підприємств до себе або відвідуємо підприємство", – повідомила начальник обласного управління праці.

В результаті моніторингу та аналізу в області перевірено 1526 об’єктів, де виявлено 1013 неоформлених працівників. Керівників цих підприємств притягнуло до відповідальності і на 83% з них укладено трудові договори.

"Це 838 найманих працівників, які уклали трудові договори і яким нарахована заплата. Це дало тільки легалізованої заробітної плати 1,5 млн. гривень", – повідомила Ярослава Ульванська.

Наразі середньомісячна зарплата в регіоні становить 3146 гривень.

"Хоча хвалитися нема чого, але наша область визнана однією з кращих серед регіонів України", – сказала начальник управління праці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: