fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • На Прикарпатті благодійники придбали будинок під першу в Україні спільноту підтриманого проживання для сиріт з інвалідністю. ФОТО

На Прикарпатті благодійники придбали будинок під першу в Україні спільноту підтриманого проживання для сиріт з інвалідністю. ФОТО

Суспільство 11:58, 02.09, 2017

Сьогодні Українська благодійницька мережа придбала будиночок у невеликому містечку Обертин (Тлумацький район Івано-Франківської області).

Про це повідомляють самі волонтери на сторінці у соцмережі facebook.

"Після реконструкції та ремонту він буде облаштований у перший будинок підтриманого проживання для сиріт з інвалідністю, які назавжди покинуть інтернатні заклади. Купівля обійшлася у 161 тис. грн, площа основної частини будинку 72 метри квадратних (з них  51 метр квадратний жилої площі), він має прибудову, яка буде обладнана під частину спільноти (з однією із житлових кімнат), літню кухню та інші будівлі, які теж будуть використані для потреб спільноти, зокрема під майстерню",  повідомляють волонтери.

Як писав КУРС, раніше волонтери планували придбати будинок для облаштування такої спільноти у Бурштині.

"Підтримане проживання  геть інша у порівнянні з інтернатами форма влаштування людей з інвалідністю. У жодному разі не можна вважати спільноти невеликими інтернатами. Будинки підтриманого проживання повинні давати їхнім мешканцям нові можливості, за яких допомога повинна закінчуватися рівно там, де починаються власні можливості людини. Основне завдання спільноти  повернути сиротам з інвалідністю мотивацію до життя настільки, наскільки це можливо, поступово викорінювати "нав'язану безпорадність", якої вони набули в інтернатах. Важливо також надавати мешканцям спільноти своїм прикладом мотивувати інших людей",  додають волонтери.

Вони також висловили подяку усім, хто долучився до створення спільноти пожертвами, особистою працею чи щирою підтримкою.

Наразі працюють над визначенням обсягів робіт, які потрібно буде виконати, та повідомлять про ті чи інші необхідні потреби щодо ремонту та реконструкції будинку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: