fbpx

На Івано-Франківщині близько 80% дітей вакцинували від поліомієліту

Суспільство 16:29, 02.02, 2016

В Україні триває третій тур вакцинації дітей від поліомієліту. Показники Івано-Франківської області за охопленням дітей вакцинацією одні з кращих.

У рамках моніторингової місії ВООЗ за сприяння Міністерства охорони здоров’я України спільно з Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні експерт Європейського регіонального бюро ВООЗ Адріан Стойка та національний спеціаліст з питань імунізації Людмила Слободяник відвідали Прикарпаття, інформує КУРС із посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

Представники експертної місії ВООЗ  зустрілися із заступником голови облдержадміністрації Ігорем Пасічняком, директором департаменту охорони здоров’я ОДА Мироном Матейком та профільними фахівцями. Також вони відвідати кабінети вакцинації на міському та районному рівнях.

"Наразі триває третій тур вакцинації від поліомієліту. Його результати аналізують учасники незалежного моніторингу, який проводився також під час попередніх турів, – розповіла національний спеціаліст з питань імунізації Людмила Слободяник. – Такий моніторинг здійснюють люди, які не працюють у системі охорони здоров’я. Вони відслідковують проблеми, що виникають впродовж вакцинації, окремі з них вирішують на місцях".

Доцільність запровадження саме такого підходу до організації вакцинації відзначив заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк. Він запевнив у готовності обласної влади до виконання рекомендацій і порад зі сторони експертів.

Своєю чергою експерт Європейського регіонального бюро ВООЗ Адріан Стойка подякував керівництву області й додав, що ЮНІСЕФ і Всесвітня організація охорони здоров’я тісно співпрацюють з українським урядом для того, щоб запровадити відповідні заходи щодо стабілізації ситуації із поліомієлітом. Експерт наголосив: незважаючи на те, що Івано-Франківська область є однією з перших, де вакцинацією охопили близько 80% дітей, потрібно і надалі координувати усі дії та зусилля задля запобігання поширенню інфекції.  

Також експерти проаналізували перший та другий раунди вакцинації в Україні, зокрема й показники Івано-Франківської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: