fbpx

На Прикарпатті бракує лікарів-ортодонтів для надання стоматологічних послуг ветеранам, пенсіонерам та учасникам АТО

Суспільство 15:28, 01.06, 2016

На засіданні колегії департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації проаналізували роботу стоматологічної та лікарсько-фізкультурної служб у 2015 році.

Зокрема, мовилося про показники стоматологічної захворюваності, використання сучасних технологій та методів лікування, розвиток дитячої стоматології, важливість профілактики тощо. Акцентувалася увага на онкостоматологічних проблемах, покращенні санації призовників, відсутності у багатьох районах лікарів-ортодонтів, якості проведення стоматологічних процедур для ветеранів, пенсіонерів, дітей з особливими потребами, учасників АТО. 

"В області провели протезування 112 учасникам АТО, на що витратили майже півмільйона гривень, – поінформував позаштатний стоматолог департаменту охорони здоров’я, професор Зіновій Ожоган. – У 2015 році здійснили протезування 73 постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС на суму в понад 86 тисяч гривень". 

Щоб стоматологічна служба мала перспективу розвитку, на думку директора департаменту Мирона Матейка, важливо визначити навантаження на лікарів-стоматологів, а також подбати про госпрозрахункові форми роботи. Це також стосується лікарсько-фізкультурної служби, основними проблемними питаннями в якій, як зазначив головний лікар обласного лікувально-фізкультурного центру "Здоров’я" Роман Гриневич, на сьогодні є брак кабінетів лікувальної фізкультури та фахівців, які там працюватимуть. Також йшлося про забезпечення реабілітаційних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: