fbpx

На Прикарпатті чехи можуть реалізувати пілотний проект із будівництва сміттєпереробного заводу

Суспільство 17:48, 15.04, 2017

Керівники області та міста Іаано-Франківська зустрілися із представниками чеської компанії щодо обговорення можливої співпраці з питань переробки, спалювання та утилізації твердих побутових відходів.

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук зазначив, що проблема поводження з відходами в області є нагальною потребою сьогодення.

"Нам необхідно запровадити таку технологію, яка дасть змогу вирішити проблеми зі сміттям не лише на території міста, а й по всій області загалом,  наголосив очільник Прикарпаття. – Зважаючи на те, що сміттєпереробна галузь знаходиться на етапі становлення, на прикладі області маємо реалізувати дієву модель пілотного проекту із будівництва сміттєпереробного заводу".

Зі свого боку, представники чеської компанії "SMS CZ Rokycany" Петр Їрса та Владімір Опока презентували власні проекти у сфері поводження з відходами, розповіли про умови їх реалізації.

За словами нардепа Анатолія Матвієнка, ключовою умовою співпраці має стати єдина територія акумуляції відходів в межах області, а також залучення іноземного інвестора. Натомість влада гарантуватиме постачання необхідної сировини, підведення комунікацій та виділення земельної ділянки. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: