fbpx

На Прикарпатті чоловік встромив ножа у груди своячці – сплутав з дружиною

Суспільство 17:18, 11.08, 2015

Галицький районний суд виніс вирок у справі мешканця району, який у нетверезому стані ледь не зарізав сестру колишньої дружини.

Як встановило досудове слідство, 19 квітня цього року чоловік увесь день пиячив у Франківську і надзвонював колишній дружині, вимагаючи зустрічі. Жінка відмовляла.

Увечері він таки вирушив у село Демешківці Галицького району, де мешкає жінка. Дорогою навіть попередив її телефоном про прихід. Коли прийшов – вдома нікого не було. Чоловік чекав жінку на кухні.

У цей час до хати зайшла сестра колишньої дружини. П’яний чоловік у темряві схопив ножа і вдарив жінку в груди. Згодом експертиза встановила, що проникаюча колото-різана рана з ушкодженням плеври ускладнилась лівобічним гемотораксом, що викликало необхідність проведення операції. Таке тілесне ушкодження відноситься до тяжких і є небезпечними для життя у момент спричинення.

Після удару жінка зуміла піднятися і втекти на вулицю з криками про допомогу. Обвинувачений пішов з ножем за нею. На подвір’ї до нього підійшов співмешканець потерпілої – і одразу отримав удар ножем у живіт. На щастя, поранення виявилося легким.

Свою поведінку обвинувачений пояснював почуттями до колишньої дружини, з якої у січні цього року розлучився, але підтримував спілкування. Жінка дорікала йому зловживанням алкоголем, це й роздратувало чоловіка. Чому дійшло до ножа – пояснити таки не зміг: нічого не пам’ятає.

У скоєному обвинувачений щиро покаявся, лікування потерпілим оплатив, на суворому покаранні вони не наполягали.

Суд врахував розкаяння і те, що потерпілий утримує стареньку хвору матір, тому призначив покарання м’якше, ніж передбачене за такий злочин в Кримінальному кодексі. За вироком суду, чоловікові доведеться відбути два роки ув’язнення. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: