fbpx

На Прикарпатті чиновники віддали інваліда до інтернату, а самі продали його житло

Суспільство 11:35, 26.12, 2014

Прокуратура Тисменицького району розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

Прокуратура встановила, що в 2010 році службова особа районного відділення державної виконавчої служби разом зі своїм чоловіком під приводом укладення договору про довічне утримання інваліда незаконно заволоділи його житлом, передає прес-служба обласної прокуратури.

Так, зловживаючи довірою інваліда другої групи, зловмисники надали приватному нотаріусу фіктивні документи, серед яких підроблене свідоцтво про смерть його сина, та уклали договір купівлі-продажу помешкання чоловіка.

Відтак, скориставшись нагодою, коли він перебував на стаціонарному лікуванні, аферисти продали житло, а інваліда на підставі фіктивних документів оформили до будинку одиноких непрацездатних громадян. 

При цьому соціальні працівники, якіі погодили висновки про доцільність розміщення інваліда в закладі, склали та підписали документи, внісши до них неправдиві відомості про те, що інвалід проживає у своєму житлі, хоча на той час воно вже було відчужено. 

Отримані від продажу будинку кошти зловмисники використали на власні потреби. 

Внаслідок таких злочинних дій 56-річного інваліда позбавили власного житла, а нещодавно він залишився ще й без ноги. 

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: