fbpx

На Прикарпатті чоловікові загрожує до п’яти років тюрми за те, що покатався на чужій автівці

Суспільство 22:21, 11.06, 2018

До Косівського відділу поліції надійшло повідомлення від 26-річної мешканки Снятинського району про викрадення її автомобіля марки "Opel Vectra". Жінка вказала, що автівка була припаркована на узбіччі дороги біля кафе в смт. Яблунів Косівського району.

Правоохоронці встановили, що зловмисник – 44-річний місцевий мешканець. Потерпіла приїхала до смт. Яблунів та відпочивала з ним в одній компанії. Під час забави між залицяльником заявниці та зловмисником виник конфлікт. Після чого товариш заявниці вийшов з відпочинкового закладу, а вона вийшла за ним. Зловмисник тим часом скористався нагодою, сів у автомобіль, залишений з ключами у замку запалювання, та поїхав ним до центру села. Покатавшись, покинув автівку на одній із вулиць цього села, а сам залишив місце події, інформує сектор комунікації поліції Івано-Франківщини. 

Викрадений транспортний засіб правоохоронці вилучили та невдовзі повернуть власниці.

Дії чоловіка кваліфікують як вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк. Проводиться слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: