fbpx

На Прикарпатті депутата, який отримав 50 тисяч доларів хабара, взяли під варту із можливістю внесення застави

Суспільство 18:46, 11.10, 2018

Прокуратура Івано-Франківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 4 ст. 368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою") КК України щодо депутата Городенківської міської ради.

Нагадаємо, депутат Городенківської міської ради Ярослав Парфенюк через посередника вимагав 50 тис. доларів США, а в подальшому одержав у гривневому еквіваленті 1 млн 403 тис. грн від представника одного з товариств за особисте позитивне голосування на сесії міської ради з питання затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в місті Городенка для будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів та вплив на депутатів цієї ж ради з метою схиляння їх до прийняття такого рішення.
Сьогодні, 11 жовтня 2018 року, депутату обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави в сумі 352 тис. грн.
Прокуратура не погоджується з рішенням суду в частині можливості внесення застави та готує апеляцію, інформує прес-служба обласної прокуратури.
 
Санкція вказаної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: