fbpx

На Прикарпатті Держпродспоживслужба попередила обрахування споживачів на понад 2 млн грн за послуги водопостачання

Суспільство 17:42, 25.03, 2019

Яремчанське управління водопровідно-каналізаційного господарства звернулося до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області для здійснення позапланової перевірки прогнозованих планових тарифів.

У ході позапланової перевірки встановлено, що планові тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, які розраховано підприємством, не є економічно обґрунтованими, а саме: завищено розмір статей в частині витрат на оплату праці, придбання реагентів для очищення та знезараження питної води та стічних вод, занижено обсяг реалізації послуг та без затвердженої в установленому порядку інвестиційної програми включено до тарифу рентабельність, чим порушено вимоги "Порядку формування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення", який затверджено постановою КМУ від 01.06.2011р. №869.

В результаті перевірки тариф на послуги централізованого водопостачання зменшено на 7,31 грн/куб. м та на послуги централізованого водовідведення на 7,44 грн/куб. м.

Так Держпродспоживслужба попередила обрахування споживачів в розрахунку на рік на суму 2 233 520 грн, в тому числі витрати з бюджету на субсидії та пільги на суму 446 704 грн.

За результатами позапланової перевірки Яремчанському управлінню водопровідно-каналізаційного господарства надано припис щодо усунення порушень порядку формування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

До органу місцевого самоврядування для встановлення тарифів буде поданий уточнений тариф на послуги з водопостачання та водовідведення.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: