fbpx

На Прикарпатті держслужбовець погодився за три тисячі гривень закрити очі на адмінпорушення

Суспільство 15:26, 10.12, 2014

Працівник Інспекції з питань захисту прав споживачів погодився за три тисячі гривень закрити очі на адміністративне порушення калуського підприємця.

Івано-Франківський міський суд розглянув кримінальне провадження щодо уродженця Коломиї, який працював головним спеціалістом відділу ринкового нагляду непродовольчих товарів Інспекції з питань захисту прав споживачів в Івано-Франківській області, за ч. 4 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Так, головний спеціаліст відділу ринкового нагляду Інспекції з питань захисту прав споживачів в Івано-Франківській області спільно із начальником цього ж відділу та головним спеціалістом відділу ринкового нагляду проводили планову перевірку в одному з магазинів Калуша.

В ході перевірки було виявлено порушення п. 1 ч. 3 ст. 44 ЗУ "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції", а саме розповсюдження продукції, яка не відповідає вимогам Технічних регламентів. Власнику магазину дали час усунути порушення. Обвинувачений склав акт перевірки технічних характеристик продукції, у якому не вказав виявлені порушення.

Пізніше працівники інспекції ще раз відвідали магазин. Підприємець повідомив, що він ще не підготував необхідних документів і спробував домовитися, як уникнути відповідальності за виявлені у нього порушення.

Обвинувачений взяв калькулятор і набрав на ньому цифру "3000". Так підприємець зрозумів, що має заплатити три тисячі гривень. Для передачі хабара він прибув у приміщення Інспекції з питань захисту прав споживачів в Івано-Франківській області, зустрівся із обвинуваченим у коридорі третього поверху. При зустрічі власник магазину поставив на підвіконня, що на сходовій клітці між третім і четвертими поверхами Інспекції, три тисячі гривень стогривневими купюрами. Підсудний був затриманий правоохоронцями після того, як взяв гроші.

Івано-Франківський міський суд призначив хабарнику покарання у виді позбавлення волі на строк три роки шість місяців з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форми власності на строк три роки, без конфіскації майна.

Однак на підставі ст. 75 КК України суд звільнив обвинуваченого від відбування призначеного основного покарання, встановивши йому іспитовий строк тривалістю два роки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: