fbpx

На Прикарпатті діти-інваліди відпочили в президентській резиденції "Синьогора"

Суспільство 14:52, 06.06, 2014

Івано-Франківський Карітас разом із БО «Світло надії» з Богородчан організували для більш як 100 дітей та молоді з особливими потребами та їхніх батьків поїздку в мальовничу Гуту Богородчанського району.

Івано-Франківський Карітас разом із БО «Світло надії» з Богородчан організували для більше як 100 дітей та молоді з особливими потребами та їхніх батьків поїздку в мальовничу Гуту Богородчанського району. Під час екскурсії вони відвідали президентську резиденцію «Синьогора», де побачили зимовий сад, ставки, вертолітний майданчик, мисливський будиночок, готель, звіринець з ведмедями та вольєри, де мешкають муфлони, фазани та інші птахи.

Поїздку організували у День захисту дітей. Це свято відзначається не тільки для веселого святкування дітвори, але й для нагадування суспільству про необхідність боротьби з експлуатацією дитячої праці, дотримання прав дитини, зокрема на освіту, дозвілля й захист від фізичного та психологічного насилля, необхідність привернення уваги до проблем охорони здоров'я, вважають у Карітасі.

Після святкового обіду працівники Карітасу організували для своїх підопічних майстер-класи з виготовлення квітів із гофропаперу, вітальних листівок у техніці квілінг, вчили малювати та робити аплікації. Діти та молодь разом із батьками спільно виготовляли різні вироби, охоче допомагали один одному, проявляючи свої вміння та креативність, тим самим випробовуючи свої власні сили. «Виготовлення будь-якого виробу потребує багато терпіння, часу та натхнення, але воно того варте. Ми задоволені тим, що разом з дітками змогли не тільки відпочити, але й поринути у творчість, провести своє дозвілля з користю!» – ділиться своїми враженнями пані Ірина, мама підопічного Карітасу.

«Милуючись їхніми виробами, вкотре підтверджуєш істину, що необдарованих дітей не буває, треба тільки знати і вміти відкривати їхні таланти й розвивати їх, адже творчість для дитини – це не лише чудова терапія, а й потреба самовираження. А для батьків ця поїздка – добра нагода познайомитись один з одним і поділитися своїми проблемами і здобутками у вихованні дітей, а також просто поспілкуватися й відволіктися від щоденних турбот», – говорить Наталія Козакевич, виконавчий директор БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ».

1

2

3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: