fbpx

На Прикарпатті для демобілізованих військових створять "єдине вікно"

Здоров'я 10:54, 24.03, 2015

За дорученням голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука у департаменті охорони здоров'я розробили заходи медичного забезпечення демобілізованих військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації на особливий період.

Для позачергового обслуговування учасників антитерористичної операції у поліклінічних закладах області буде створено "єдине вікно", повідомляє КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Працюючий там медичний персонал здійснюватиме прийом та скерування на обстеження згідно з "Маршрутом учасника АТО". З метою визначення та узагальнення потреб осіб цієї категорії у лікувальних закладах краю виділять окремі кабінети, де облаштують робочі місця для досвідченого лікаря-терапевта (або психолога) і медичної сестри.

"Маємо забезпечити постійне медичне спостереження за учасниками АТО та демобілізованими військовослужбовцями, − наголошує директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Роман Мельник, − починаючи зі створення медичного паспорта родини учасника АТО, проведення лабораторно-діагностичних досліджень, закінчуючи визначенням потреб у протезуванні кінцівок, органів слуху, зубного протезування, забезпеченням індивідуальних програм реабілітації, наданням психологічної допомоги, госпіталізацією, санаторно-курортним лікуванням".

Як зауважує Роман Мельник, при розробці заходів медичного забезпечення учасників АТО особлива увага зосереджувалася на психологічній реабілітації. Для надання психологічної допомоги в межах штатного розпису підпорядкованих департаменту установ зареєструють посади психологів/психотерапевтів. Відповідні спеціалісти пройдуть навчання на курсах стажування. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: