fbpx

На Прикарпатті до складу призовних комісій увійдуть громадські активісти

Суспільство 16:42, 24.01, 2015

Громадські активісти Івано-Франківщини мають допомогти воєнним комісарам і владі в частковій мобілізації впродовж січня-березня цього року.

Підсумки закритої частини наради воєнних комісарів Івано-Франківщини з керівництвом області, представниками силових структур та громадськими активістами під орудою Романа Островського для КУРСу озвучив Ігор Дебенко, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

За його словами, на нараді було вирішено, що до складу призовних комісій можуть бути включені громадські активісти. Обласний військовий комісар Олег Мороз погодився з такою пропозицією. Відтак, активісти можуть зголошуватися до воєнкомів із відповідними заявами.

Крім того, було прийняте рішення відновити діяльність Координаційного центру при Раді оборони Івано-Франківської області, який був створений у березні минулого року. Тоді до складу Координаційного центру входило сім секторів: мобілізації населення та координації з військовими формуваннями, матеріально-технічного і фінансового забезпечення, співпраці з органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями, транспортно-мобілізаційного забезпечення, цивільного захисту населення, а також оперативно-чергова служба, прес-центр та секретаріат. Сектори очолювали керівники відповідних департаментів і підрозділів облдержадміністрації та облради, а до їх складу входили представники громадськості.

Зі слів Ігоря Дебенка, голова ОДА Олег Гончарук повідомив, що Координаційний центр буде очолювати т.в.о. першого заступника голови ОДА Сергій Басараб. Кількість секторів, імовірно, переглянуть. А їхній склад, очевидно, перезавантажать. Громадськість, яка матиме бажання включитися в роботу секторів, може подавати свої пропозиції і зголошуватися в загальний відділ Івано-Франківської ОДА.

В складі Координаційного центру відновлюється діяльність прес-центру, тобто інформаційного відділу, оскільки інформаційна робота з роз’яснення необхідності часткової мобілізації в області визнана недостатньою.

Також голова управління СБУ в області Микола Найдич відзначив, що за фактами порушення воєнкомами чи членами призовних комісій відповідного законодавства, а також за публічні заклики до саботажу мобілізації будуть вживатися визначені законом заходи. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: