fbpx

На Прикарпатті екоінспектор, який брав хабарі за приховування незаконних рубок, відбувся штрафом

Суспільство 11:40, 28.09, 2018

Старший інспектор державної екологічної інспекції Віктор Дмитрук, якого у травні спіймали на хабарі у 7 тисяч доларів, відбувся 25 500 гривень штрафу.

Як писав КУРС, 29 травня 2018 року слідчі (детективи) ГУ Нацполіції в області та працівники СБУ затримали на хабарі у 7 тисяч доларів посадовця державної екологічної інспекції. Гроші інспектор вимагав за невідображення в акті перевірки виявлених фактів незаконної вирубки лісу.

Затриманим виявився начальник відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного і тваринного світу – старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області Віктор Дмитрук.

31 травня слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Тарас Антоняк відсторонив Дмитрука від посади та встановив заставу в розмірі 264 тисячі гривень.

Справу по суті розглядав суддя Долинського районного суду Ігор Андрусів.

У матеріалах справи йдеться, що Дмитрук 24 травня у Сукільському лісництві ДП "Болехівське лісове господарство" з лісником Сукільського лісництва домовився про непроведення перевірки і невиявлення порушень у лісництві за умови надання йому 7 тисяч доларів. Гроші мав передати лісничий Церківнянського лісництва. А Дмитрук за це мав вплинути на трьох інспекторів ОНПС, які перебували в його підпорядкуванні, щоб ті не проводили перевірки і не вносили в акт можливі порушення.

29 травня на заправці "АВІАС ПЛЮС" у Княжолуці лісник передав посереднику 7 тисяч доларів для Дмитрука. Гроші згодом під час зустрічі з Дмитруком посередник залишив на задньому сидінні його машини.

"Так, Дмитрук через посередника одержав неправомірну вигоду в сумі 7000 доларів США за вплив на прийняття рішення Державними інспекторами з ОНПС про непроведення перевірки та невнесення в акт перевірки можливих виявлених порушень незаконної рубки деревини та території Сукільського лісництва",  йдеться у матеріалах справи.

У суді Віктор Дмитрук розкаявся та визнав вину.

Суд кваліфікував дії Дмитрука за ч. 2 ст. 369-2 КК України як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою.

Суд визнав Дмитрука виним та призначив 25 500 гривень штрафу.

Також Віктор Дмитрук заплатить 8723 гривні за проведення експертизи.

Вирок не може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав заперечення обставин, які ніким не оспорювалися під час судового розгляду і дослідження яких було визнано судом недоцільним.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: