fbpx

На Прикарпатті екологи оштрафували підприємство за забруднення повітря

Суспільство 16:17, 22.08, 2018

Державна екологічна інспекція під час планової перевірки ТзОВ "ВКФ Скло-Пак" нарахувала понад 11 тисяч гривень збитків за викиди без дозволу.

Перевірка встановила, що "ВКФ Скло-Пак" викидав забруднюючі речовини у повітря без наявності дозволу, що є порушенням ст. 11 Закону України "Про охорону атмосферного повітря". 

Підприємству нараховано 11 371 гривень завданих довкіллю збитків, які сплачено в добровільному порядку, інформує прес-служба Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області.

Розрахунок проведено відповідно до "Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря", затвердженої Наказом Мінприроди України від 10.12.2008 №639.

Окрім того, на підприємстві виявлено інші порушення вимог природоохоронного законодавства: відсутній інструментальний облік водоспоживання, не здійснюється первинний облік відходів за типовою формою №1-ВТ. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області видали припис на усунення виявлених порушень.

Підприємство розташоване в Рогатині, основним видом діяльності є виробництво ємностей зі скла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: