fbpx

На Прикарпатті екс-працівника пенітенціарної служби, який збив мотоцикліста, покарали умовно

Суспільство 12:10, 28.11, 2014

Верховинський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо водія, який у стані алкогольного сп'яніння збив мотоцикліста, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху.

У Верховині водій, який працював на посаді старшого інспектора Верховинського районного підрозділу Надвірнянського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції УДПтС України в Івано-Франківській області, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння виїхав на зустрічну смугу і збив мотоцикл з двома людьми.

Водій мотоцикла отримав закриту черепно-мозкову травму з переломами кісток основи та травмував ноги. Пасажир – переломи кісток тазу зі зміщенням.

Обвинувачений у судовому засіданні пояснив, що перед аварією був на зустрічі із однокласниками, де вживав алкогольні напої.

До обставин, що пом'якшують покарання, суд відніс те, що обвинувачений щиро покаявся у вчиненому, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, примирився з потерпілими та в добровільному порядку частково відшкодував їм заподіяну злочином шкоду. Обставиною, що обтяжує покарання, суд визнає вчинення злочину у стані алкогольного сп'яніння.

Так, Верховинський районний суд призначив екс-працівнику пенітенціарної служби покарання за ч. 2 ст. 286 КК України у виді позбавлення волі на чотири роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на два роки. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив обвинуваченого від основного покарання з іспитовим строком на два роки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: