fbpx

На Прикарпатті голову сільської ради спіймали під час отримання 100 тисяч гривень хабара

Суспільство 18:22, 14.03, 2018

14 березня військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону спільно із працівниками ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області задокументували отримання хабара головою однієї із сільських рад.

Посадовець за попередньою змовою з начальником відділу агропромислового розвитку однієї із райдержадміністрацій вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 100 тисяч гривень за надання громадянину в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 14 га, повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону.

Хабар виявлено та вилучено в повному обсязі під час проведення огляду місця події.

Наразі проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, а також обшуки за місцем проживання та роботи фігурантів справи.

У подальшому будуть вирішуватися питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (надання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

За інформацією КУРСу, затриманий – голова Верхньолипицької сільської ради Рогатинського району Володимир Галушка, який головує у селі з 1998 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: