fbpx

На Прикарпатті готуються до реалізації третього етапу проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"

Суспільство 10:01, 08.10, 2014

За участю міжнародних експертів в Івано-Франківську сьогодні презентують третю фазу проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Проект реалізовуватиметься місцевими громадами на конкурсних умовах.

На першому етапі проекту (2008-2011 рр.) було реалізовано 69 мікропроектів на загальну суму 9,1 млн гривень. З них 4,8 млн гривень – кошти проекту, 3,5 млн гривень – бюджетні кошти та 806,8 тис. гривень – внесок місцевих громад.

У реалізації другої фази проекту (2011-2014 роки) взяли участь 52 громади і всі райони області, окрім Надвірнянського. За цей час розпочалася реалізація 63 проектів. Так, очікується покращення в 32 школах, 8 дитячих садочках, 10 ФАПах. Громади 11 населених пунктів матимуть вуличне освітлення та дві відремонтовані каналізаційні мережі. Впроваджено по чотири проекти в Богородчансьому, Верховинському, Городенківському, Долинському, Калуському, Коломийському, Снятинському і Тлумацькому районах; п’ять проектів в Рогатинському районі; по шість – в Галицькому і Рожнятівському та по сім – в Косівському й Тисменицькому районах.

Експерти проекту розробили пропозиції до Концепції регіональної стратегії з енергозбереження, підвищення енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії в сільській місцевості. Також підготовлено проектно-кошторисну документацію об'єктів соціальної сфери для переведення їх на тверде біопаливо в Боородчанському і Тисменицькому районах (по 11 – в кожному).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: