fbpx

На Прикарпатті готуються до святкування Дня пасічника

Культура 13:16, 14.08, 2014

Офіційно День пасічника відзначається 19 серпня, а заходи з цього приводу розпочинаються ще до цієї дати.

А сьогодні Православна Церква святкує Перший Спас або, як ще кажуть у народі, Маковія. Це одне з найпоетичніших і найшановніших свят в Україні. Цього дня у церквах святять воду, квіти й мак. Називають цей Спас ще й “Медовим” – вважалося, що з цього дня бджоли вже не носять мед з квітів.

Традиційно до цього свята та до Дня пасічника, який вже скоро відзначатимуть, бджолярі області організовують різноманітні заходи, повідомляє ОДТРК "Карпати".

Голова обласної асоціації розвитку бджільництва “Галичина” Богдан Паркулаб розповідає, що райони активно долучаються до святкування:

"Як правило, майже всі наші райони відзначають це свято. Наприклад, у Долині цієї неділі, у День міста, відбулося "Свято меду", всі дуже задоволені. Місцеве населення до цього звикає, і йде велика реалізація цієї продукції. Святкування відбудеться у Коломиї, Галичі, Косові, у Снятині повинно бути, але ще точно вони там не визначились. А 30-31 серпня в Івано-Франківську відбудеться "Свято винограду та вина" і якраз ми, пасічники, зі своїми бджолопродуктами, і особливо напоями, таке свято підсилимо", – сказав Богдан Паркулаб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: