fbpx
  • Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті готуються до Всеукраїнської Патріаршої прощі у Крилосі

На Прикарпатті готуються до Всеукраїнської Патріаршої прощі у Крилосі

09:50, 20.05, 2014

Під керівництвом голови облдержадміністрації Андрія Троценка відбулося виїзне засідання робочої групи з питань організації Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в селі Крилос.

Андрій Троценко оглянув територію та ознайомився з порядком розміщення паломників під час проведення заходів. Галицька проща стає вже традиційною щорічною прощею, яка об’єднує тисячі людей виключно за покликанням власного сумління та віри у Бога.

«Для того, щоб цього року гідно провести Патріаршу прощу, яка буде проходити 2-3 серпня, ми визначили перелік проблем, які виникають в ході підготовки, деталізували всі моменти, над якими треба працювати, — зазначив під час спілкування з журналістами Андрій Троценко. — Основна проблема — місцеві дороги. На даний момент з державного бюджету не надаються субвенції, які повинні використовуватися на ремонти доріг. Щоб облаштувати під’їзні дороги до Крилоса, ми вишукуємо ресурси, які можна виділити з обласного бюджету. Нам потрібно близько 3 млн. грн.»

До Галицької чудотворної ікони Матері Божої приїжджають прочани не лише з України, а й з інших держав світу. У зв’язку з цим до організації прощі будуть залучені молодіжні організації, волонтери, працюватиме польова кухня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: