fbpx

На Прикарпатті група осіб вимагала у підприємця 8,5 тисяч доларів та переоформити майно

Суспільство 09:59, 19.06, 2018

За клопотанням прокуратури Івано-Франківської області взято під варту причетного до вимагання на території області.

Як повідомив заступник начальника відділу прокуратури області Сергій Боровик, група осіб, діючи за попередньою змовою, погрожуючи застосуванням фізичного насильства приватному підприємцю одного з районів області, у травні 2018 року вимагала передати їм гроші у сумі 8 тис. 500 доларів США, а також переоформити право власності майна на сторонніх осіб як повернення неіснуючого боргу, інформує прес-служба обласної прокуратури.

Минулого тижня слідчий суддя Івано-Франківського міського суду одному зі зловмисників обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Особі вручили повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 189 ("Вимагання") Кримінального кодексу України, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Досудове розслідування триває.

Зазначимо, у травні працівники СБУ затримали банду рекетирів, які вимагали у прикарпатців понад 30 тисяч доларів. Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації, після яких вимагали від потерпілих гроші за "вирішення" інциденту. У разі відмови сплачувати "відшкодування" учасники угруповання вдавалися до фізичної розправи та нараховували так звані "відсотки".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: