fbpx

На Прикарпатті хочуть побудувати новий гірськолижний курорт – конкурент "Буковелю"

Суспільство 12:47, 24.02, 2016

Івано-Франківська обласна державна адміністрація розробить проектно-кошторисну документацію на будівництво нового гірськолижного курорту у Верховинському районі, який зміг би конкурувати з "Буковелем".

Про це на засіданні постійної депутатської комісії облради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму повідомив директор департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури ОДА Дмитро Романюк.

Івано-Франківська обласна державна адміністрація у 2016 році планує взяти участь у великих інвестиційних проектах, які б дали максимальний результат. Одним з таких проектів є будівництво гірськолижного курорту у Верховинському районі.

"Ми розуміємо, що гірськолижний курорт "Буковель" за 10 років дав можливість збільшити кількість туристів, які приїжджають в область. Але і тут є певні проблеми, оскільки будь-який монополіст може зловживати з позиції вартості послуг", – говорить Дмитро Романюк.

Департамент планує виготовити проектно-кошторисну документацію для будівництва нового гірськолижного курорту, що, за словами Романюка, у майбутньому дозволить легше залучити нового інвестора уже під готовий проект будівництва другого гірськолижного курорту у Верховинському районі.

"Верховинський район за своїми природно-кліматичними особливостями цілком відповідає вимогам. Верховинський район є депресивним з приводу залучення інвестицій, а реалізація цього проекту дозволить підвищити там соціально-економічні показники. Така амбітна у нас ціль", – заявив Дмитро Романюк.

Він зазначив, що будівництво нового гірськолижного курорту вплине на зниження цін на послуги ТК "Буковель".

"Будь-яка конкуренція призводить до підвищення якості послуг та здешевлення цін", – підсумував Романюк.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: