fbpx

На Прикарпатті хочуть розширити три національні парки

Суспільство 16:05, 26.04, 2017

Українське товариство охорони птахів, разом із науковими співробітниками національних природних парків області запропонувало розширити національні природні парки за рахунок ділянок пралісів та старовікових лісів, а саме: Карпатський, Верховинський та парк "Гуцульщина".

Це питання обговорили на нараді у першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки за участю керівників вищезгаданих парків, представників обласного управління лісового господарства, екології та природних ресурсів ОДА.

Мова йшла про розширення Карпатського національного природного парку на 25 301 га, наразі його площа становить 50 495 га. Щодо національного природного парку «Верховинський» то його планують збільшити з 12 022,9 га до 23 698,8 га. Парк «Гуцульщину» планується розширити на площу 600,4 га, а також перевести в постійне користування парку площу 2090 га, які включені до території парку без вилучення.

Як інформує прес-служба ОДА, результатом розширення національних природних парків стане забезпечення збереження водоохоронних та кліматоутворюючих властивостей лісів, які на Прикарпатті відіграють важливу функцію.

Марія Савка пообіцяла, що обласна державна адміністрація докладатиме всіх зусиль для вирішення вирішення цього питання.

"Зміцнення позиції національних парків, зокрема, розширення їхньої території є надзвичайно важливим чинником, який відкриє безліч можливостей. Потрібно зрозуміти, що такий крок сприятиме збереженню біорізноманіття Прикарпаття, розширенню сфери наукової, рекреаційної та еколого-освітньої роботи. А це у свою чергу дасть поштовх для розвитку зеленого туризму та супутнього бізнесу. Також покращиться природоохоронна діяльності та соціально-економічний розвиток сільських населених пунктів", – зазначила посадовець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: