fbpx

На Прикарпатті хочуть створити центр соціально-психологічної реабілітації для тих, кому за 35

Суспільство 12:02, 14.07, 2014

Галицький районний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Довір’я", що розташований у Бурштині, відвідують 27 осіб віком від 7 до 35 років. Для інвалідів старшого віку місця тут не передбачено.

Діти у центрі "Довір’я" навчаються, а старші –​ отримують ще й навички для самостійного проживання, адже колись їм доведеться залишитися без батьків, передає ОДТРК "Карпати".

Керівник центру Наталія Кец цього року побувала у Відні, за сприяння Благодійного фонду «Карітас», де відвідала один із центрів для неповносправної молоді.

"Там держава набагато більше дбає про дітей і молодь. Там чітко розмежований вік: діти займаються у дитячих школах, а молодь –​ в інших реабілітаційних центрах. Відрадно, що там багато чому навчають цих дітей –​ навчають працювати не так, як це робимо ми, бо хочемо, щоб вони більше могли, а йде "одновекторна" робота. Якщо дитина може складати меблі –​ вона їх складає. Вони постійно навчають її робити одне і те ж. Звісно, це все при бажанні. Їхня молодь дуже хоче працювати, бо хоче бути зайнятою, потрібною суспільству. Ми навіть були на уроках, де вони складають сантехніку для підприємств. У цьому сприяє і тамтешнє законодавство", –​ розповідає Наталія Кец.

Отриману інформацію Наталія спробує використати у власній роботі, адже  дуже хоче, щоб у Бурштині також був соціальний гуртожиток для молодих людей з особливими потребами, «кому вже за 35», щоб вони могли жити там самостійно власним життям. Заклади такого профілю можуть утворити за австрійським зразком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: