fbpx

На Прикарпатті хочуть відкрити факультативи карильйонного мистецтва

Стиль життя 19:03, 09.06, 2015

Священнослужителі Гошівського монастиря Отців Василіан мають бажання на базі прикарпатських музичних шкіл відкрити факультативи карильйонного мистецтва.

Про це повідомив ігумен монастиря отець Дам'ян, пише КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

"Плануємо цього року виготовити учбову клавіатуру карильйону, щоб учні могли навчатися, а потім давати концерти, –  зауважив отець Дам'ян. – Нехай це мистецтво досягає такого рівня, як на Заході, де на концерти приїжджають представники різних країн послухати духовну класичну музику".

Нагадаємо, що 14 червня на Ясній Горі Гошівського монастиря відбудеться перший Міжнародний фестиваль карильйонного і дзвонового мистецтва. У ньому візьмуть участь карильйоністи з Бельгії, Польщі, Росії. У день проведення фестивалю на Ясній Горі гостей зустрічатимуть музикою двох карильйонів. Один з них встановлений у монастирі з нагоди перенесення чудотворної ікони Гошівської Матері Божої, інший – сімейний мобільний інструмент братів Ботвінкіних з Києва.

Запрошуючи на фестивальне дійство, яке має назву "Дзвони Ясної Гори єднають усіх", отець Дам'ян висловив щиру подяку меценатам, які долучилися до його організації. Особливі слова вдячності за сприяння священнослужитель висловив на адресу голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: