fbpx

На Прикарпатті інспектор Держпраці, який вимагав 15 тисяч хабара у головлікаря, відбувся штрафом

Суспільство 12:31, 17.10, 2018

Рогатинський районний суд виніс вирок головному інспектору відділу нагляду в АПК СКС Держпраці в Івано-Франківській області, якого затримали на хабарі.

14 червня 2018 року головні державні інспектори Управління Держпраці в Івано-Франківській області під час перевірки виявили суттєві порушення у Букачівській міській лікарні.

Інспектор після цього повідомив головному лікарю, що може посприяти, щоб порушення не були вказані в акті перевірки. За це інспектор вимагав 15 000 грн та 100 л дизельного пального.

Про вимагання хабара 15 червня у поліцію заявив головний лікар Букачівської лікарні.

19 червня інспектор склав акт перевірки суб'єкта господарювання – Букачівської міської лікарні, в якому зазначив тільки незначні порушення. Того ж дня він отримав від головного лікаря перший транш хабара – 800 грн та талони на 20 літрів пального. Тоді його затримали правоохоронці.

У суді обвинувачений визнав вину. Підтвердив, що вимагав 15 тисяч гривень та талони на 100 літрів пального. Просив суд суворо його не карати.

Суд визнав інспектора винним та призначив 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності, строком на один рік.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: