fbpx

На Прикарпатті контрактника, який на два місяці залишив військову частину, засудили на три роки

Суспільство 17:19, 11.01, 2018

Коломийський міськрайонний суд визнав винним 21-річного військовика-контрактника у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (нез'явлення вчасно на службу без поважних причин).

Про це повідомив військовий прокурор сил АТО Олег Сенюк.

"Злочин вчинений в умовах особливого періоду – в час війни на Сході держави. Нами доведено, що солдат І. з метою тимчасово ухилитись від несення обов'язків військової служби, через несумлінне ставлення до виконання своїх службових обов'язків, у січні 2017 року самовільно залишив розташування військової частини та більше двох місяців проводив час на власний розсуд", – повідомив Сенюк.

На суді обвинувачений армієць вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю і розкаявся. Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області при призначенні покарання врахував усі обставини, зокрема тяжкість злочину, тривалий час перебування обвинуваченого за межами місця служби, а також наявність у нього судимості в минулому та засудив військовика до покарання у виді 3 років 1 місяця позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: