fbpx

На Прикарпатті ліквідували конвертаційний центр, через який "відмили" 250 мільйонів

Економіка 19:05, 28.09, 2015

Працівники податкової міліції Івано-Франківської області припинили діяльність конвертаційного центру, який маскувався під 17 різних підприємств.

Під час проведення заходів по кримінальному провадженню за ст. 205 та ст. 209 КК України податківці встановили, що легальні підприємства перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності, надані послуги та виконані роботи на розрахункові рахунки "транзитних" СГД.

У подальшому кошти знімалися готівкою учасниками центру (нібито з метою закупівлі товарно-матеріальних цінностей) та передавалися посадовим особам реального сектору економіки за винятком 7-11% за конвертацію.

Загальний обсяг проконвертованих коштів за 2014-2015 рік склав 250 млн гривень, втрати бюджету становлять близько 50 млн гривень.

Проведено три санкціоновані обшуки в офісах, а також у квартирах організаторів, де вилучено 17 печаток підприємств, 11 чекових книжок, комп’ютерну техніку та тіньову документацію, що підтверджує їх протиправну діяльність.

Наразі тривають слідчі дії зі становлення кола осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення, повідомляє прес-служба ДФС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: