fbpx

На Прикарпатті мати відсудила у сина будинок та земельну ділянку

Суспільство 16:05, 27.12, 2014

На Верховинщині жінка через суд забрала в сина житловий будинок та земельну ділянку через те, що він не доглядав за нею.

Жінка звернулася до Верховинського районного суду із позовом до свого сина про визнання недійсними договорів дарування житлового будинку та земельної ділянки.

Так, у 2009 році жінка подарувала синові житловий будинок та земельну ділянку площею 0,1555 га, що знаходиться в селі Ільці Верховинського району.

Син пообіцяв: коли вона подарує йому свій будинок та земельну ділянку, він буде довічно її доглядати та утримувати. Однак протягом останнього часу він перестав піклуватися про неї, не доглядає її, не готує їсти, не опалює хату. Тому позивачка попросила сина повернути нерухоме майно. Мовляв: вона знайде когось іншого, хто захоче піклуватися про неї.

Син до суду не з’явився. Однак подав заяву, в якій підтримав позовні вимоги і просив суд позов задовольнити та слухати справу без його участі. У заяві йдеться, що обставини так склалися, що він не може доглядати за нею, а тому просить позов задовольнити та слухати справу без його участі.

"Суд вважає, що позивачка на момент вчинення правочину була перестарілою та хворою людиною, правочин вчинено на вкрай невигідних умовах (втрата житла), а тому позов підлягає задоволенню, оскільки він безумовно визнаний відповідачем, це визнання не суперечить закону і не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб", – йдеться в рішенні суду.

Тож суд вирішив визнати недійсними договори дарування дерев'яного житлового будинку і земельної ділянки та визнав за пенсіонеркою право власності на нерухоме майно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: