fbpx

На Прикарпатті Міністр юстиції пояснив, чому селян потрібно інформувати про земельні права

Суспільство 11:05, 31.08, 2017

В Івано-Франківську міністр юстиції Павло Петренко взяв участь у засіданні оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя.

За словами Павла Петренка, в Україні склалася ситуація, що селяни не обізнані у своїх правах, через що часто потерпають від порушення прав власності на землю. У зв’язку із цим із 15 серпня цього року в Україні були створені і почали діяти штаби із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя. За два тижні по всій країні провели вже близько 200 засідань штабів, на яких вивчали проблеми і потреби селян та надавали їм консультації. Завданням штабів є до 15 листопада провести повноцінну інформаційну кампанію серед власників земельних ділянок, щоб не допускати у подальшому порушення їх прав.

Начальник Головного управління юстиції в області Андрій Гайда зазначив, що за час роботи обласного штабу вже затверджено 49 виїздів на місця та 12 вже відбулося, під час яких консультації отримало 58 осіб.

"Питання, з якими до нас найчастіше звертаються люди – це порядок оформлення паїв, договори оренди. Перед тим, як укладати договір оренди, ми рекомендуємо звертатися за правовою консультацією, яка є безкоштовна для всіх", – зазначив Андрій Гайда.

Павло Петренко звернувся до голів райдержадміністрацій і пояснив, що інформування людей на місцях про їх права – не примхи центральної влади.

"Я їжджу по країні і проводжу прийоми громадян в місцевих центрах безоплатної правової допомоги. 80% питань, які задаються, стосуються компетенції органів місцевої влади і міських чи сільських голів на місцях, – пояснив міністр юстиції. – Допомога від вас має бути – пояснити людині як правильно сформулювати її проблему. Таким чином ми знімаємо дуже багато негативу по відношенню до місцевої влади…Дуже важливо сформулювати проблему і знати де її можна вирішити. Це наше завдання, як органів юстиції… Тільки співпраця з представниками місцевої влади і самоврядування ми можемо прибрати «порочне право», коли людей ганяють по колу кабінетами". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: