fbpx

На Прикарпатті мобілізують до війська дві тисячі чоловіків

Суспільство 15:26, 16.01, 2015

Таку цифру назвав тимчасово виконуючий обов'язки військового комісара Івано-Франківського облвійськкомату полковник Олег Мороз.

Про це Олег Мороз розповів на прес-конференції для місцевих ЗМІ. 

З Прикарпаття за першою хвилею мобілізації-2015 в січні-квітні мобілізують 2 тисячі осіб, каже т.в.о. комісара, але точну кількість не називає, оскільки інформація таємна. Орієнтуються на показник минулого року, коли саме таку кількість чоловіків було взято з області до війська.

"Відповідні документи про кількість людей, яких треба призвати, і розбивка по спеціальності прийшли, але інформація службова", – зазначив т.в.о. комісара. 

Повістки до прикарпатців почнуть приходити вже з 20 січня. Причому їх отримають понад 10 тисяч чоловіків – включно з тими, що не з'явилися до військкоматів під час минулих хвиль мобілізації. Усі ті, хто не з'явився минулого року, оголошені в розшук, більше сотні вже притягнуті до відповідальності за ухилення від служби. 

За словами Мороза, мобілізованих чоловіків спершу відправлять у навчальні центри, яких в Україні є 8. Прикарпатці навчатимуться в 4 таких центрах. Підготовка триватиме 40-60 днів, і тільки після цього бійці направлятимуться в частини в порядку ротації. 

Нагадаємо, 14 січня Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про часткову мобілізацію". 15 січня його затвердила Верховна Рада України.

Міністр оборони України Степан Полторак повідомляв, що всього до квітня в Україні мобілізують 50 тисяч осіб. Другу і третю хвилю мобілізації оголосять лише за потребою. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: