fbpx

На Прикарпатті на зміну військкоматам прийдуть територіальні центри комплектування

Суспільство 14:35, 08.11, 2018

Обласні військові комісаріати будуть переформовані у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Натомість районні – у відділи комплектування та соціальної підтримки як окремі філії.

Відтак буде переформатовано завдання військкоматів, які мають тепер бути як рекрутингові та соціальні сервіси. Про це розповіли сьогодні на брифінгу в Івано-Франківському обласному військкоматі, пише Фіртка.

Діяльність створених територіальних центрів має поділятися тепер на оборонну та соціальну підтримку і юридичну допомогу населенню у воєнній сфері.

У такий спосіб у військкоматі хочуть підвищити довіру населення до діяльності місцевих комісаріатів та покращити взаємодію з громадськими організаціями, навчальними закладами щодо військово-патріотичної роботи.

"Відповідно до Указу Президента України, заплановано створення територіальних центрів. Необхідність реформи зумовлена проблемами у діяльності теперішньої структури комісаріатів. У такий спосіб діяльність комісаріатів стане більш прозорою. На території першого поверху військкомату буде облаштовано приміщення, у якому пересічні люди зможуть отримувати необхідну їм інформацію", – розповів військовий комісар Івано-Франківського ОВК, полковник Володимир Ярмошук.

До 30 грудня 2018 року реформа має закінчитися і всі військкомати повинні перейти на нову структуру роботи.

Будуть створені гарячі лінії, сервіси з надання правової допомоги та іншої інформації, структура і діяльність військкоматів стане відкритішою для людей. Головна мета – наближення військових комісаріатів до громадськості.

Апробацію така система вже пройшла на Чернігівському обласному військкоматі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: