fbpx

На Прикарпатті навчали представників об’єднаних громад ефективного управління

Суспільство 22:03, 15.04, 2016

В Івано-Франківську з ініціативи обласного Офісу реформ та за підтримки ОДА відбувся одноденний семінар на тему "Актуальні питання функціонування об'єднаних територіальних громад".

Під час семінару розглянули актуальні питання функціонування об’єднаних територіальних громад на Прикарпатті, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Учасники семінару працювали за такими напрямами: забезпечення організаційно-управлінської діяльності апарату об’єднаної територіальної громади (модератор Руслан Панасюк), фінансово-економічні аспекти розвитку територій (модератор Юрій Стефанчук), забезпечення діяльності об’єднаної територіальної громади у гуманітарній сфері (модератор Марія Баран).
Під час заходу представники Верхнянської, Печеніжинської, Старобогородчанськаої, Бурштинської, Білоберізької ОТГ, які відповідають за налагодження функціонування відповідних сфер життєзабезпечення громади, отримали методичну допомогу, спрямовану на приведення діяльності у відповідність до чинного законодавства. В процесі дискусій виокремлено проблемні питання, які здебільшого торкаються неврегульованості нормативно-правової бази (медична сфера, соціальна політика, земельні відносини, пожежна служба, військовий облік та ін.) й відсутності окремих правових актів.

Регіональний консультант з правових питань Марія Баран наголосила, що з метою ефективної реалізації основних ідей децентралізації та для уникнення можливості дискредитації реформи варто забезпечити вчасне прийняття необхідних нормативно-правових актів.

За результатами семінару напрацьовані проблемні питання, які потребують нормативно-правового врегулювання, буде спрямовано на розгляд центральних органів виконавчої влади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: