fbpx

На Прикарпатті найбільше зі всієї України хочуть вступу в ЄС і НАТО. ІНФОГРАФІКА

Політика 16:01, 22.02, 2018

Проєвропейський вектор є домінуючим практично в усіх регіонах країни, за винятком Одещини, Харківщини та Донбасу.

Загалом вступ до ЄС підтримали б у разі проведення референдуму 52% опитаних, проти цієї ініціативи – 27%, не змогли визначитися або ж не брали б участі в голосуванні – 20%, йдеться в опитуванні Соціологічної групи Рейтинг.

Якби сьогодні проводився референдум щодо вступу України в Європейський Союз, "за" проголосувало б 89% жителів Івано-Франківської області.

1

За останні три роки кількість прихильників вступу до НАТО зросла у півтора рази. Сьогодні 43% підтримують вступ до Альянсу, 34% – проти цього. Ще майже чверть або ж не визначилися, або ж не брали б участі у референдумі у разі його проведення. На відміну від євроінтеграції, підтримка вступу до НАТО є нижчою на Півдні та Сході. У віковому розрізі найбільше противників НАТО серед найстарших респондентів.

На Прикарпатті 87% готові проголосувати за вступ у НАТО.

2

Третина опитаних жалкують про розпад у 1991 році Радянського Союзу, 55% – не мають ностальгії за СРСР. Найбільше тих, хто сумує за минулим, в областях Півдня та Сходу, найменше – на Заході. Ностальгія за СРСР корелюється у регіональному розрізі з кількістю тих, хто не підтримує вступ до НАТО.

На Івано-Франківщині таких лише 6%.

3

Прозахідний та проукраїнський вектори є сьогодні однозначно домінуючими в суспільстві. Так, не менше половини опитаних відповіли, що хочуть, щоб їхні діти жили в Україні, ще третина обрали б для місця їхнього життя Європейський Союз, 7% – США, і лише 2% – Росію. Ця тенденція притаманна з невеликими відмінностями для мешканців усіх областей України.

48% прикарпатців хочуть, щоб їхні діти жили в Україні і 38% – у Європі, 5% – у США.

4

Як писав КУРС, прикарпатці найсильніше в країні прагнуть радикальних змін і вірять, що життя скоро стане кращим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Івано-Франківщині у президентському рейтингу лідирують Тимошенко, Порошенко і Садовий

 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: