fbpx

На Прикарпатті назвали переможців премії в галузі духовної літератури, мистецтва та архітектури

Культура 15:30, 06.11, 2018

На Прикарпатті відбулося засідання обласної комісії з присудження премії імені патріарха Володимира Романюка та митрополита Андрея Шептицького в галузі духовної літератури, мистецтва та архітектури.

Це найвища в області відзнака за вагомий внесок у розвиток літературного, образотворчого, народного мистецтва, архітектури і дизайну, яку щорічно присуджують ОДА та облрада, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

За підсумками голосування у номінації "Духовне друковане слово" переміг Ярослав Ткачівський за книги "Жертовний вогонь", "Навія", "Монахиня", збірки пісень і романсів "Предвічна суть", "Живімо для добра" та аудіокомпакт-диск "Пригадай собі волошки: пісні та романси на вірші Ярослава Ткачівського"; в номінації "Реставрація сакральних об’єктів" – парох архикатедрального і митрополичого собору Воскресіння Христового УКГЦ м. Івано-Франківська митрофорний протоієрей Юрій Новіцький за 20 реставрованих експонатів.

У номінації "Образотворче та народне сакральне мистецтво" перемогу здобув творчий колектив у складі Романа Кондратіва, Олександра Охапкіна, Володимира Сірка, Миколи Симчича, Валерія Малиновського за ексклюзивний вишиваний іконостас в різьбленому обрамленні народного гуцульського стилю у Соборі Погінської Богородиці ЧСВВ с. Погоня Тисменицького району, в номінації "Новостворені сакральні об’єкти" – авторський колектив архітекторів Ореста Коса, Світлани Кос, Сергія Кушнірюка, Олега Абрамкіна за спорудження храму Преображення Господнього УГКЦ у Івано-Франківську. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: