fbpx

На Прикарпатті не погоджують закриття збиткових залізничних станцій

Суспільство 20:12, 11.09, 2018

Вчора в облдержадміністрації відбулася робоча нарада щодо функціонування в області залізничних станцій. Учасники розглянули звернення регіональної філії "Львівська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" щодо недоцільності функціонування окремих збиткових станцій.

Присутні на нараді керівники, зокрема директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації Жанна Табанець, голова Снятинської райдержадміністрації Богдан Свіщовський, перший заступник голови Тисменицької райдержадміністрації Володимир Заник, а також суб’єкти господарювання висловили спільну позицію щодо недопущення закриття залізничних станцій для здійснення вантажних операцій, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Послугами кожної станції користуються великі вантажовідправники та вантажоодержувачі, діяльність яких буде значно ускладнена у випадку обмеженого доступу до залізниці. Такі підприємства – це робочі місця і надходження до місцевих бюджетів, зазначилося на нараді.
Присутні вирішили в найкоротші терміни провести детальний економічний аналіз діяльності кожної станції та вишукати резерви для збільшення обсягів відправлених і отриманих вантажів. Задля цього буде проводитись активна робота з підприємствами, які в своїй діяльності користуються послугами Укрзалізниці. Також вивчать можливість залучення коштів з різних джерел для часткового покриття збитків діяльності об’єктів інфраструктури.

За результатами підготують відповідні звернення до ПАТ "Укрзалізниця" та Міністерства інфраструктури України щодо недопущення закриття станцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: