fbpx

На Прикарпатті є достатня кількість вакцини від кору

Здоров'я 10:12, 19.05, 2017

У зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації щодо кору в країні заступник міністра охорони здоров'я України з питань європейської інтеграції Оксана Сивак 18 травня провела селекторну нараду з усіма обласними центрами.

Під час наради йшлося про епідемічну ситуацію щодо кору в кожному регіоні, динаміку захворюваності та кількості випадків. Присутні обговорили і виконання щеплень проти недуги, повідомили в Департаменті охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

"Від початку року станом на 17 травня в Івано-Франківській області зареєстровано 269 випадків кору, з яких 136 підтверджено", – повідомила на селекторній нараді обласний педіатр Лідія Сенюта.

За словами фахівця, протягом чотирьох останніх місяців в області було три групові осередки захворюваності на кір. В обласній інфекційній лікарні за цей період проліковано 86 хворих, серед них – 76 дітей та 10 дорослих. На цей час важких пацієнтів щодо захворюваності на цю недугу немає. Наразі на карантині перебуває одна школа в районі.

 

За даними обласного епідеміолога, в області є достатня кількість вакцини. Якщо імунологи спостерігали в зимовий період більшість відмов від вакцини, які були обумовлені простудними захворюваннями, то, починаючи з квітня, кількість таких відмов зменшилась наполовину. Процес вакцинації триває і охопив 27% дитячого населення до 1 року та 22% після однорічного віку. Ревакцинацію отримали 20% дітей до шестирічного віку та 16%, старших 6 років.

 
З метою актуалізації питання в області проведено навчання з лікарями-педіатрами та планується тренінг з сімейними лікарями.   

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: