fbpx

На Прикарпатті неповнолітній обікрав церкву

Суспільство 11:36, 27.10, 2014

У селі Грушка Тлумацького району неповнолітній викрав 700 гривень зі скриньки для пожертв у греко-католицькій церкві Перенесення мощей Святого Миколая.

Тлумацький районний суд розглянув кримінальне провадження, передбачене за ч. 1 ст. 185 КК України – таємне викрадення чужого майна.

Злодій зайшов до церкви та, користуючись тим, що церковнослужителів в храмі не було і за його діями ніхто зі сторонніх осіб не спостерігав, викрав із скриньки для пожертв 700 гривень.

Напередодні суду захист обвинуваченого та представники церкви підготували угоду про примирення. В угоді передбачено 30 годин виправних робіт для неповнолітнього.

Підсудний – раніше не судимий, за місцем проживання характеризується негативно, перебуває на обліку в психіатричному кабінеті з діагнозом: легка розумова відсталість. Суд з’ясував, що хлопець перебуває в стані, при якому не здатний в повній мірі усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Суд вирішив визнати неповнолітнього винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України та призначити йому узгоджене сторонами покарання у вигляді 30 годин виправних робіт.

Також суд стягнув з обвинуваченого 737,88 грн процесуальних витрат за проведення судової дактилоскопічної експертизи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: