fbpx

На Прикарпатті обговорили переваги будівництва доріг із цементобетонного покриття

Суспільство 17:05, 14.07, 2014

З ініціативи Української асоціації підприємств і організацій цементної промисловості "Укрцемент" у Службі автомобільних доріг в Івано-Франківській області провели семінар на тему: "Будівництво автомобільних доріг із цементобетонного покриття".

Як повідомили КУРСу у прес-службі Івано-Франківської облдержадміністрації, представники асоціації, до складу якої входять 13 підприємств з повним циклом виробництва і промисловою потужністю 20 млн тонн цементу впродовж року, поінформували присутніх на семінарі про загальні положення з проектування дорожніх одягів з цементобетонним покриттям, основні вимоги до матеріалів для приготування цементобетонних сумішей, особливості техніко-економічного обґрунтування варіантів будівництва автомобільної дороги з асфальтобетонним та цементобетонним покриттям тощо.
 
У ході семінару також надали звіт про науково-дослідну роботу: «Підготовка пропозицій по впровадженню будівництва автомобільних доріг із цементобетонного покриття в рамках мережі автомобільних доріг України», проведену ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М. П. Шульгіна».
 

Учасники семінару обговорили переваги цементобетонного покриття. Акцентували на його довговічності та економічності. Зазначалося: сьогодні для облаштування шарів дорожнього покриття широко застосовуються суміші, укріплені цементом, з використанням кам’яних матеріалів, промислових відходів і ґрунтів. При цьому зменшується собівартість конструкцій дорожніх одягів, що в свою чергу дозволяє застосовувати такі технології для влаштування районних автомобільних доріг, будівництво яких закладено у концепцію комплексної програми підтримки розвитку українського села.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: