fbpx

На Прикарпатті обіцяють подвоїти фінансування кардіології та кардіохірургії

Суспільство 11:31, 16.03, 2017

Цьогоріч першочергово фінансуватиметься кардіологія та кардіохірургія. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації на робочій нараді з головними штатними спеціалістами з хірургії та терапії, позаштатними спеціалістами з кардіології, неврології, кардіохірургії, судинної хірургії, нейрохірургії, рентгенології та завідувачами відділень.

Минулого року на цю ланку медицини було спрямовано 2 мільйони гривень, цього року ця сума складе 3,5 мільйона гривень. Також додатково буде виділено 2 млн гривень на оновлення оснащення кардіореанімації. Надходження цих коштів очікується вже у квітні.

На нараді заступник головного лікаря обласного клінічного кардіологічного диспансеру Андрій Волинський нагадав учасникам наради про нормативний документ, який передбачає забезпечення кардіостимуляторами всіх хворих, які цього потребують. За минулий рік в області було первинно встановлено 96 таких стимуляторів та 16 реімплантацій, тобто повторно. Адже, як наголосив спеціаліст, кардіостимуляція передбачає повторне встановлення. 

"При нестачі коштів першочергово лікуватимуться пацієнти з кардіостимуляторами, інфарктами та інсультами", – зазначила завідувач відділення малоінвазивних методів діагностики та лікування ЦМКЛ Лілія Сорохтей.

 За її словами, за 2016 рік зі 404 стентувань, які було зроблено спеціалістами центральної міської лікарні ургентним пацієнтам, 226  були жителі області, 178  міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: