fbpx

На Прикарпатті оголосили конкурс для авторів, які не мають жодної виданої книги

Культура 12:00, 07.04, 2016

Сьогодні в Івано-Франківську презентували конкурс "Перший рукопис" для талановитих людей, які досі не наважувались видати власну книжку.

Серед засновників конкурсу: члени НСПУ Богдан Томенчук та Ольга Бабій, народний артист України Ростислав Держипільський та депутат Івано-Франківської обласної ради Микола Палійчук.

"Ідея бродила дуже давно. Коли блукаєш по інтернету, бачиш, багато цікавих текстів є, і розумієш, що ці люди можуть ніколи не мати своєї книжки. А книжка була, є і завжди залишиться книжкою", – зазначив Богдан Томенчук.

За словами Ольги Бабій, шлях до першої книжки надзвичайно важкий. Тому ініціатори вирішили спільними зусиллями підштовхнути авторів до здійснення мрій та публікації книг.

"Ми всі тут пройшли довгий шлях до публікації першої книжки. Коли вже багато чого втрачається, коли втрачаються певні емоції, ти по-іншому дивишся на цей світ. Тому перша книжка має величезне значення. Оскільки світ починає розвиватися дуже швидко і ми бачимо, скільки людей абсолютно молодих приходить в літературу, ми хочемо, щоб таким шансом скористалися наші земляки", – зазначила Ольга Бабій.

Ростислав Держипільський наголосив, що такий шанс упускати не можна.  

"Івано-Франківськ – найталановитіше місто, яке народжує найталановитіших людей, місце сили! Тому я руками, ногами, серцем, душею за будь-які починання, які стосуються творчості, мистецтва, культури і в цьому випадку літератури",  констатував Ростислав Держипільський.

Засновники сьогодні підписали положення про конкурс. Вони наголошують, що цей проект не політичний і не владний.

Рукописи пропонується подавати до 1 жовтня щороку. Переможців оголошуватимуть у День української писемності та мови 9 листопада. Передбачено, що переможець конкурсу може бути і не один. Якщо кілька творів, на їх видавництво меценатські кошти знайдуться.

Засновники наголошують, що головна умова участі – гарний твір, штучних перепон вони не створюватимуть. Вікових обмежень нема, головне  щоб автор не мав жодних видань, опублікованих раніше.

Більше інформації про конкурс можна буде знайти на офіційній сторінці у facebook.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: