fbpx

На Прикарпатті організоване інклюзивне навчання для 59 дітей з особливими потребами

Політика 21:39, 20.10, 2016

З початку навчального року організовано інклюзивне навчання для 59 дітей з особливими освітніми потребами у 46 загальноосвітніх закладах Прикарпаття. Торік лише 14 дітей мали таку можливість.

Про це під час перебування на Прикарпатті дружини Президента України Марини Порошенко у школі № 17 м. Івано-Франківська, де навчаються учні з особливими потребами, розповів голова облдержадміністрації Олег Гончарук.

Марина Порошенко розповіла про роботу в цьому напрямку, яка ведеться з Міністерством освіти і науки України.

"Уже в липні цього року спільно з Міністерством освіти й науки України стартував трирічний науково-педагогічний експеримент "Розвиток інклюзивного освітнього середовища в Запорізькій області". 19 шкіл у пілотному регіоні прийняли до себе особливих першокласників, а педагоги повірили в те, що цей процес набирає обертів. І головне – напрацьовані результати експерименту стануть дорожньою картою для запровадження інклюзивної освіти в усіх регіонах держави",  зауважила Марина Порошенко, інформує прес-служба ОДА. 

За словами директора школи Дарії Новікової, інклюзивну освіту в закладі запроваджено у 2013 році. Наразі тут навчаються три дитини з інвалідністю та двоє дітей за індивідуальною програмою. Окрім того, із 2002 року школа щорічно надає освітні послуги майже 60 дітям, які перебувають в Івано-Франківському обласному центрі соціально-психологічної реабілітації. 

На завершення зустрічі педагогічному колективу школи Марина Порошенко передала освітню літературу, яка допоможе у забезпеченні навчального процесу для дітей із особливими потребами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: