fbpx

На Прикарпатті передбачили соціальне таксі для людей, які перебувають на гемодіалізі

Суспільство 13:36, 24.04, 2018

В обласній комплексній програмі соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки нарешті таки передбачили соціальне таксі для хворих на ниркову недостатність.

Таких людей на Прикарпатті є близько семи десятків, вони тричі на тиждень повинні проходити гемодіаліз. Часто хворі змушені їздити за десятки кілометрів до міжрайонних лікувальних центрів. А це значні грошові витрати на дорогу. 

"І до народного депутата Юрія Дерев’янка, і до депутатів обласної ради надходили численні звернення від людей, які перебувають на гемодіалізі, з проханням допомогти виділити кошти на транспорт до лікувальних закладів, – розповідає депутат Івано-Франківської облради від фракції "ВОЛЯ" Олег Атаманюк,  держава їм забезпечує гемодіаліз, однак доїзд таким людям, на жаль, не був забезпечений. А це здебільшого незахищені верстви населення, люди, які є інвалідами І групи. Їм на оплату переїздів йде велика кількість коштів".

На засіданнях комісії облради з питань охорони здоров’я та соціального захисту депутати неодноразово порушували це питання, каже Олег Атаманюк. Однак тепер дорученням галузевого департаменту до обласної програми соціального розвитку таки внесли  окремий пункт, яким передбачено соціальне таксі для транспортування хворих на гемодіаліз. 

"На сьогодні ці люди матимуть змогу отримати соціальне таксі. Хоча наразі ще конкретної суми на ці потреби не передбачено. Однак це перший крок до вирішення такого гострого питання",  впевнений Олег Атаманюк.

Наразі в області є 8 міжрайонних гемодіалізних центрів, до яких з’їжджаються хворі з нирковою недостатністю з різних районів.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: