fbpx

На Прикарпатті переселенці зі Сходу отримали гуманітарну допомогу від польського Свідніца

Суспільство 19:18, 20.08, 2014

До Івано-Франківська прибула гуманітарна допомога від порідненого міста Свідніца (Республіка Польща). Волонтери привезли гуманітарні пакунки для біженців з Криму, Донецької та Луганської областей, які тимчасово перебувають в Івано-Франківську.

Це одяг, ковдри, постільна білизна, шкільне приладдя та обігрівачі. Гуманітарний вантаж пройшов оформлення на митниці, пише Галицький кореспондент.
 

"Збирали цей гуманітарний вантаж ми два тижні, частину коштів передали наші жителі, іншу частину вантажу закупили коштом мерії. Стільки ж часу витратили на підготовку документів, аби без проблем перетнути кордони та в Івано-Франківську розмитнити вантаж", – розповів спеціаліст у питаннях міжнародної співпраці уряду міста Свідніца Томаш Костюв.

На Прикарпатті зареєстровано понад 1500 тимчасових переселенців, 800 мешкає в Івано-Франківську.

Директор міського департаменту соцполітики Олександра Заклинська повідомила, що ковдри та обігрівачі передадуть на потреби мешканців готелю "Бандерштадт", саме туди тимчасо поселяють втікачів зі Сходу. А шкільні наплічники із приладдям до першого вересня передадуть дітям. В Івано-Франківську офіційно зареєстрованих дітей зі Сходу понад 90.

Гуманітарну допомогу, що прибула із Польщі, роздаватимуть волонтери "Червоного хреста". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: