fbpx

На Прикарпатті перевірили питну воду. РЕЗУЛЬТАТИ

Суспільство 16:47, 24.10, 2018

ДУ "Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України" оприлюднив результати моніторингу якості питної води на Прикарпатті.

Як йдеться у повідомленні, централізоване водопостачання жителів області забезпечують 40 водопроводів, з них  24 комунальних, 5 відомчих та 11 сільських.

За результатами моніторингових досліджень якості питної води централізованих систем водопостачання в липні-вересні 2018 року лабораторіями ДУ "Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України" відібрано і досліджено 364 проби води за санітарно-хімічними показниками безпечності та якості та 380 проб – за показниками епідемічної безпеки.

Бактеріологічне забруднення питної води виявлено на комунальних водопроводах Долинського ВУВКГ, КП "Водотеплосервіс" міста Калуш та ККП смт. Гвіздець.

З підвищеною жорсткістю подавали воду споживачам централізовані водопроводи села Задністрянськ та КП "Тлумачводоканал", а водопровід КП "Водотеплосервіс" міста Калуш – з підвищеною каламутністю.

За дев’ять місяців 2018 року лабораторіями ОЛЦ відібрано і досліджено 1679 проб питної води централізованих водопроводів усіх форм власності за показниками епідемічної безпеки та 1323 проби – за санітарно-хімічними показниками безпечності та якості питної води.

За результатами проведених досліджень встановлено: у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року показники якості питної води за бактеріологічними та санітарно-хімічними показниками дещо покращилися, особливо на комунальних і відомчих централізованих водопроводах.

Бактеріальне забруднення питної води виявлялось на централізованих водопроводах ВУВКГ м. Долина, КП "Водотеплосервіс" м. Калуш, КП "Екопобутсервіс" смт. Войнилів, ККП смт. Отинія, ККП смт. Гвіздець, ККП смт. Заболотів, КП "Тлумачводоканал", КП "Селищне комунальне підприємство" смт. Ворохта, виробничого структурного підрозділу Івано-Франківської дистанції водопостачання с. Коршів. 

З перевищенням допустимих норм за загальною жорсткістю подавали воду споживачам централізовані водопроводи КП "Житловик" м. Бурштин, КП "Тлумачводоканал" та сіл Задністрянськ, Лани, Маріямпіль, а водопровід КП "Водотеплосервіс" м. Калуш – з підвищеною каламутністю та вмістом заліза.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: