fbpx

На Прикарпатті після перевірок деякі навчальні заклади змінили виробників та постачальників продуктів

Суспільство 16:21, 15.01, 2019

Держпродспоживслужба Івано-Франківщини станом на 1 січня 20019 року відібрала для досліджень харчові продукти в 344 закладах із 669 шкільних навчальних та 295 дошкільних дитячих закладів.

У 244 школах здійснено відбір 863 зразків харчових продуктів 240 постачальників. За результатами лабораторних випробувань встановлено, що 38 зразків харчових продуктів (м'ясо – 3, м'ясопродукти – 2, молоко – 1, сир твердий – 2, масло солодковершкове – 13, овочі – 10, олія – 1, риба морожена – 6) у Богородчанському, Верховинському, Городенківському, Долинському, Калуському, Надвірнянському, Рогатинському, Снятинському, Тлумацькому, Тисменицькому районах, м. Івано-Франківську, м. Яремче не відповідали вимогам нормативної документації, що складає 4,4% від досліджених.

У 100 дитячих садках здійснено відбір 349 зразків харчових продуктів 114 постачальників. За результатами лабораторних випробувань встановлено, що 12 зразків харчових продуктів (сир твердий – 2, масло солодковершкове – 6, овочі – 4) у Верховинському, Галицькому, Коломийському, Рогатинському районах та місті Івано-Франківську не відповідали вимогам нормативної документації, що складає 3,44% від досліджених.

 За наслідками проведеної роботи:

– постачальники змінили виробників: масла – 10, сиру – 4, овочів – 5;

– проведено позапланових заходів контролю – 20, складено актів – 20, складено приписів – 16, надано рекомендацій – 25;

– за результатами проведених заходів державного контролю змінено 9 постачальників;

– зупинено обіг 570,8 кг невідповідних харчових продуктів, в тому числі 503,3 кг в школах та 67,5 кг в ДНЗ;

– надіслано 81 рекомендаційний лист керівникам закладів, 59 листів-повідомлень в управління освіти, 59 – в РДА та ОТГ, 51 – постачальникам. Підготовлено 13 листів про невідповідність продукції виробників в інші області. Надавались суб’єктам господарювання рекомендації щодо відповідності маркування харчових продуктів та забезпечення їх простежуваності по харчовому ланцюгу, підтвердження супровідними документами походження та відповідності харчових продуктів;

– надано рекомендації щодо зміни передбачуваного використання та заміну на відповідну овочеву продукцію 14 виробникам овочів;

– надано рекомендації для відділів освіти РДА, ОТГ щодо умов проведення тендерів із забезпечення харчовими продуктами шкіл та ДНЗ.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: