fbpx

На Прикарпатті планують підвищити закупівельні ціни на молоко

Суспільство 13:23, 17.03, 2015

Для врегулювання проблемних питань у розвитку молочної галузі в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації проведено робочу зустріч за участю керівників сільськогосподарських та молокопереробних підприємств.

У зустрічі взяли також участь заступники голів та начальники управлінь агропромислового розвитку районних державних адміністрацій, представники головного управління ветмедицини в області та департаменту економіки облдержадміністрації. В ході роботи було обговорено питання щодо існуючого рівня закупівельних цін на молоко та оптово-відпускних цін на молочну продукцію, яке є надзвичайно актуальним для розвитку тваринницької галузі і, зокрема, молочного скотарства, передає КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Молокопереробні підприємства закуповують у селян молоко за цінами, які в більшості не покривають витрат на його виробництво і залишилися на рівні минулого року.

З урахуванням зростання витрат при виробництві керівники молокопереробних підприємств погодилися з пропозицією про необхідність підвищення закупівельних цін на молоко від особистих селянських господарств та сільськогосподарських підприємств.

За результатами робочої зустрічі було також окреслено напрямки врегулювання проблемних питань з реалізації молочної продукції місцевих товаровиробників та необхідності вдосконалення системи декларування оптово-відпускних цін і внесення змін до відповідних законодавчих актів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: